You are not logged in.

#1 2017-09-06 16:38

Jerome
Member
Registered: 2016-02-26
Posts: 106

Stretch backports

Running Scorpion, I get an error when trying to get a package from backports. I guess this isn't available until Scorpion becomes the new stable?

Offline

#2 2017-09-06 20:51

crosscourt
Member
From: Wash DC
Registered: 2017-05-07
Posts: 717

Re: Stretch backports

Debian 9 hasnt been out that long, so it will take time for there to be something to trickle down to actually backport.

Once Q4OS stretch comes out it will eventually happen.

Last edited by crosscourt (2017-09-06 22:29)


Q4OS Techogeezer  running Dell Optiplex 7010 MT- i5 3570 3.4ghz, 8gb ram, 500gb hard drive, Geforce GTX 1050 Ti

Online

#3 2017-09-06 22:29

Dai_trying
Member
From: UK
Registered: 2015-12-14
Posts: 1,594
Website

Re: Stretch backports

I would imagine it might be possible before Scorpion is Stable, as the packages are all for the same base system. I guess the devs would know best. smile

Offline

#4 2017-09-06 22:30

crosscourt
Member
From: Wash DC
Registered: 2017-05-07
Posts: 717

Re: Stretch backports

Its probably intentional till the new Q4OS version is released.


Q4OS Techogeezer  running Dell Optiplex 7010 MT- i5 3570 3.4ghz, 8gb ram, 500gb hard drive, Geforce GTX 1050 Ti

Online

#5 2017-09-06 22:35

Dai_trying
Member
From: UK
Registered: 2015-12-14
Posts: 1,594
Website

Re: Stretch backports

My reasoning is that as Scorpion is using the "Debian Stable" (Stretch) base system it should not be detrimental to the system to use the Stretch backports repository now it is available, and I had a look and there are A LOT of packages in there already!!

Offline

#6 2017-09-06 23:40

crosscourt
Member
From: Wash DC
Registered: 2017-05-07
Posts: 717

Re: Stretch backports

I had looked at the Stretch  backports awhile back not long after Debian 9 released and there wasnt much available.

Last edited by crosscourt (2017-09-06 23:44)


Q4OS Techogeezer  running Dell Optiplex 7010 MT- i5 3570 3.4ghz, 8gb ram, 500gb hard drive, Geforce GTX 1050 Ti

Online

#7 2017-09-07 10:31

q4osteam
Q4OS Team
Registered: 2015-12-06
Posts: 1,377
Website

Re: Stretch backports

Stretch backports repo is not included in Scorpion so far, it will be covered later as the software in regular repositories will become more outdated. You can easily add Stretch backports on your own. Add a new file with the ".list" extension to '/etc/apt/sources.list.d/'

deb http://ftp.debian.org/debian stretch-backports main

You can also find a list of other mirrors at https://www.debian.org/mirror/list

run:
$ apt-get update

All backports are deactivated by default (i.e. the packages are pinned to 100 by using ButAutomaticUpgrades: yes in the Release files. If you want to install something from backports run:
$ apt-get -t stretch-backports install "package"

Note: Do not include Stretch backports into Q4OS Orion stable, it's not compatible.

Offline

#8 2017-09-07 13:15

Jerome
Member
Registered: 2016-02-26
Posts: 106

Re: Stretch backports

Thanks! (and for the other replies too).

Offline

#9 2017-09-28 03:45

danielboon
Member
Registered: 2017-09-18
Posts: 10

Re: Stretch backports

q4osteam wrote:

Stretch backports repo is not included in Scorpion so far, it will be covered later as the software in regular repositories will become more outdated. You can easily add Stretch backports on your own. Add a new file with the ".list" extension to '/etc/apt/sources.list.d/'

deb http://ftp.debian.org/debian stretch-backports main

You can also find a list of other mirrors at https://www.debian.org/mirror/list

run:
$ apt-get update

All backports are deactivated by default (i.e. the packages are pinned to 100 by using ButAutomaticUpgrades: yes in the Release files. If you want to install something from backports run:
$ apt-get -t stretch-backports install "package"

Note: Do not include Stretch backports into Q4OS Orion stable, it's not compatible.

Interesting point here ..

Note: Do not include Stretch backports into Q4OS Orion stable, it's not compatible.

I was going to add that to the source.list until i noticed this.

Last edited by danielboon (2017-09-28 03:52)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB