You are not logged in.

#1 2024-04-29 11:33

XrsGo
Member
Registered: 2024-04-29
Posts: 3

WiFi - can not connect

Hi there,

i have installed the realtek driver and my USB dongle is working.
I see a bunch of networks including mine.

Unfortunately i can not connect to my WiFi.

Do you have any idea?

Result from inxi -Fxxx:

System:
  Host: q4ospc Kernel: 6.1.0-20-amd64 arch: x86_64 bits: 64 compiler: gcc
    v: 12.2.0 Desktop: KDE Plasma v: 5.27.5 tk: Qt v: 5.15.8 wm: kwin_x11 vt: 7
    dm: SDDM Distro: Q4OS 5.4.1-n1 base: Debian GNU/Linux 12 (bookworm)
Machine:
  Type: Mini-pc System: LENOVO product: 10MUS3V702 v: ThinkCentre M910q
    serial: <superuser required> Chassis: type: 35 serial: <superuser required>
  Mobo: LENOVO model: 310B v: SDK0J40697 WIN 3305087014787
    serial: <superuser required> UEFI-[Legacy]: LENOVO v: M1AKT59A
    date: 10/27/2023
Battery:
  ID-1: hidpp_battery_0 charge: 87% condition: N/A volts: 4.0 min: N/A
    model: Logitech G502 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse type: N/A
    serial: fc-25-8a-a4 status: discharging
CPU:
  Info: quad core model: Intel Core i5-6500T bits: 64 type: MCP
    smt: <unsupported> arch: Skylake-S rev: 3 cache: L1: 256 KiB L2: 1024 KiB
    L3: 6 MiB
  Speed (MHz): avg: 800 min/max: 800/3100 cores: 1: 800 2: 800 3: 800 4: 800
    bogomips: 19999
  Flags: avx avx2 ht lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3
Graphics:
  Device-1: Intel HD Graphics 530 vendor: Lenovo driver: i915 v: kernel
    arch: Gen-9 ports: active: DP-2 empty: DP-1, DP-3, HDMI-A-1, HDMI-A-2,
    HDMI-A-3 bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:1912 class-ID: 0300
  Device-2: Logitech Logitech Webcam C925e type: USB
    driver: snd-usb-audio,uvcvideo bus-ID: 1-5.2:7 chip-ID: 046d:085b
    class-ID: 0102 serial: AF21D97F
  Display: x11 server: X.Org v: 1.21.1.7 compositor: kwin_x11 driver: X:
    loaded: modesetting unloaded: fbdev,vesa dri: iris gpu: i915 display-ID: :0
    screens: 1
  Screen-1: 0 s-res: 2560x1440 s-dpi: 96 s-size: 677x381mm (26.65x15.00")
    s-diag: 777mm (30.58")
  Monitor-1: DP-2 model: AOC AG273QS3R4 serial: 365 res: 2560x1440 hz: 60
    dpi: 109 size: 597x336mm (23.5x13.23") diag: 685mm (27") modes:
    max: 2560x1440 min: 720x400
  API: OpenGL v: 4.6 Mesa 22.3.6 renderer: Mesa Intel HD Graphics 530 (SKL
    GT2) direct-render: Yes
Audio:
  Device-1: Intel 200 Series PCH HD Audio vendor: Lenovo driver: snd_hda_intel
    v: kernel bus-ID: 1-5.2:7 bus-ID: 00:1f.3 chip-ID: 046d:085b
    chip-ID: 8086:a2f0 class-ID: 0102 serial: AF21D97F class-ID: 0403
  Device-2: Logitech Logitech Webcam C925e type: USB
    driver: snd-usb-audio,uvcvideo
  Device-3: DSEA A/S GSP 370 type: USB
    driver: cdc_acm,hid-generic,snd-usb-audio,usbhid bus-ID: 1-8:9
    chip-ID: 1395:009a class-ID: 0a00
  API: ALSA v: k6.1.0-20-amd64 status: kernel-api
  Server-1: PulseAudio v: 16.1 status: active
Network:
  Device-1: Intel Ethernet I219-LM vendor: Lenovo driver: e1000e v: kernel
    port: N/A bus-ID: 00:1f.6 chip-ID: 8086:15b7 class-ID: 0200
  IF: enp0s31f6 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
    mac: 6c:4b:90:37:fc:d6
  Device-2: Realtek RTL8188FTV 802.11b/g/n 1T1R 2.4G WLAN Adapter type: USB
    driver: rtl8188fu bus-ID: 1-11:4 chip-ID: 0bda:f179 class-ID: 0000
    serial: 002E2D40302F
  IF: wlx002e2d40302f state: down mac: 00:2e:2d:40:30:2f
Drives:
  Local Storage: total: 238.47 GiB used: 67.37 GiB (28.2%)
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Samsung model: MZVLW256HEHP-000L7
    size: 238.47 GiB speed: 31.6 Gb/s lanes: 4 type: SSD serial: S35ENX1JB30205
    rev: 5L7QCXB7 temp: 37.9 C scheme: MBR
Partition:
  Message: No partition data found.
Swap:
  ID-1: swap-1 type: file size: 2.6 GiB used: 0 KiB (0.0%) priority: -2
    file: /mnt/host/Linux64/Debian12_S001/disks/swap.disk
Sensors:
  System Temperatures: cpu: 40.0 C mobo: N/A
  Fan Speeds (RPM): N/A
Info:
  Processes: 170 Uptime: 5m wakeups: 30 Memory: 7.65 GiB
  used: 2.33 GiB (30.4%) Init: systemd v: 252 target: graphical (5)
  default: graphical Compilers: gcc: 12.2.0 alt: 12 Packages: pm: dpkg
  pkgs: 1768 Shell: Bash v: 5.2.15 running-in: konsole inxi: 3.3.26

Cheers

Offline

#2 2024-04-29 11:58

q4osteam
Q4OS Team
Registered: 2015-12-06
Posts: 4,343
Website

Re: WiFi - can not connect

Offline

#3 2024-04-29 12:44

XrsGo
Member
Registered: 2024-04-29
Posts: 3

Re: WiFi - can not connect

Worked for me. Auth Protocol changed from WPA3 to WPA2 and now I can connect. Thx!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB