You are not logged in.

#1 2016-03-18 03:44

jeffneedle
Member
Registered: 2016-03-18
Posts: 15

Need Thunderbird in repos

Hi.  Just posted this as a bug, and then found this forum. Sorry about that.

Every reference in the repos to Tbird gives us the inferior Icedove.  Arrgggg!!!!  I'm wondering if someone can please add Tbird to the repos, and then properly rename the Tbird entries as Icedove. 

Many thanks.

Offline

#2 2016-03-18 10:19

Dai_trying
Member
From: UK
Registered: 2015-12-14
Posts: 2,364
Website

Re: Need Thunderbird in repos

Just an opinion here, but I wouldn't say icedove is inferior, it is just rebranded without mozillas copyrighted graphics, (well, near enough). But if you want the mozilla product it can be downloaded from here :- https://www.mozilla.org/en-GB/thunderbird/ As for renaming it I cannot see any reason to do that??

Offline

#3 2016-03-18 11:56

Rademes
Member
Registered: 2015-12-13
Posts: 336

Re: Need Thunderbird in repos

If Mozilla has copyrighted its graphics, then it is NOT Linux developers fault that Thunderbird (with original interface) and Firefox are not available in Debian repositories. You can ask Mozilla to remove copyright.

Last edited by Rademes (2016-03-18 11:58)

Offline

#4 2016-03-18 12:03

Dai_trying
Member
From: UK
Registered: 2015-12-14
Posts: 2,364
Website

Re: Need Thunderbird in repos

There has been many debates on this issue, and Debian has stuck to it's philosophy of "free" and just rebranded firefox, although I believe recently there has been an announcement (can't remember source) saying that mozilla is either removing copyright from images or replacing with free ones. So could be that soon there will be firefox in the Debian repo's.

Offline

#5 2016-03-18 17:53

jeffneedle
Member
Registered: 2016-03-18
Posts: 15

Re: Need Thunderbird in repos

Icedove is always several versions behind.  The last time I looked it was at v. 31.  Tbird is at v. 38.  And some features curiously just don't work in Icedove.  I'm visually impaired, and I like to press ctrl++ to increase font size.  For some reason, it does't work in Icedove.

Thanks to all for their responses.

Offline

#6 2016-03-18 18:33

q4osteam
Q4OS Team
Registered: 2015-12-06
Posts: 1,922
Website

Re: Need Thunderbird in repos

Icedove in Q4OS is in version 38.6.0-1. It's Mozilla Thunderbird with its full functionality, there is no difference except the re-branding. Ctrl++ works fine on our testing bench, we are not able to reproduce the issue.

Offline

#7 2016-03-18 18:35

jeffneedle
Member
Registered: 2016-03-18
Posts: 15

Re: Need Thunderbird in repos

Thanks.

Offline

#8 2016-03-18 18:45

q4osteam
Q4OS Team
Registered: 2015-12-06
Posts: 1,922
Website

Re: Need Thunderbird in repos

We will continue trying to reproduce the issue and let you know, if we will discover any findings.

Offline

#9 2016-03-19 02:35

jeffneedle
Member
Registered: 2016-03-18
Posts: 15

Re: Need Thunderbird in repos

Many thanks again!

Offline

#10 2016-05-05 10:31

Mr.Mark
Member
Registered: 2016-02-03
Posts: 68

Re: Need Thunderbird in repos

I have found that the best mail server is Claws Mail. Give it a try.

Offline

#11 2016-05-05 20:19

jeffneedle
Member
Registered: 2016-03-18
Posts: 15

Re: Need Thunderbird in repos

Yuck.  Claws is just awful.  Ugly, and not nearly the functionality I enjoy in Tbird.  Full calendar and contact sync, an attractive and responsive layout, etc.  Thanks for the suggestion, but I've tried Claws and I just hate it.

Offline

#12 2016-05-06 04:28

Mr.Mark
Member
Registered: 2016-02-03
Posts: 68

Re: Need Thunderbird in repos

Interesting! I had exactly the opposite problem. I couldn't get TBird or Icedove to work at all. Not sure what the issue was but I installed Clawsmail and haven't had one problem.

Offline

#13 2016-05-06 05:55

jeffneedle
Member
Registered: 2016-03-18
Posts: 15

Re: Need Thunderbird in repos

Never had a problem with either.  Funny stuff.  Well, I'm glad we've each found something we're happy with.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB